5. september 2024
Drift af virksomhedAlle selskaber skal indlevere en årsrapport. Hvis et selskab er underlagt revisionspligt, skal denne årsrapport revideres af en statsautoriseret eller registreret revisor. Valget af revisor afhænger af virksomhedens størrelse. I nogle tilfælde kan selskaber fravælge revision allerede ved stiftelsen.
Indhold
Revisionspligt betyder, at en autoriseret revisor skal gennemgå virksomhedens regnskab for at sikre, at det er korrekt og retvisende. Det er især større danske virksomheder, der er forpligtet til at få deres regnskab revideret.
Nystiftede selskaber kan efter det første regnskabsår fravælge revision, hvis de ikke overskrider to af følgende grænser på balancedagen: balancesum på 4 mio. kr., nettoomsætning på 8 mio. kr., eller 12 fuldtidsansatte. Fravalg af revision kan kun ske på den ordinære generalforsamling i forbindelse med godkendelsen af årsrapporten.
Hvis et selskab er underlagt revisionspligt, men ikke har registreret en revisor, vil Erhvervsstyrelsen sende selskabet til tvangsopløsning.
Selskaber som aktieselskaber (A/S), anpartsselskaber (ApS), børsnoterede selskaber og erhvervsdrivende fonde er som udgangspunkt underlagt revisionspligten, medmindre de falder inden for grænserne for små selskaber.
Enkeltmandsvirksomheder og interessentskaber er ikke underlagt revisionspligt, da de ikke betragtes som selvstændige selskaber i skatteretlig forstand. Her beskattes ejeren personligt af virksomhedens indtægter.
Virksomheder kan fravælge revision, hvis de holder sig under de fastsatte grænser for balancesum, nettoomsætning og antal ansatte. Dette gør det muligt for mindre selskaber at undgå den økonomiske byrde ved at have en revisor tilknyttet.
Denne tekst giver en præcis og kortfattet forklaring af revisionspligt, og hvordan den kan fravælges, i overensstemmelse med de angivne retningslinjer.
Mandag-fredag kl. 09-16
© Nemadvokat 2024
CVR nr.: 33 38 30 53
Stationsparken 26. 2., 2600 Glostrup
© Nemadvokat 2024